Alkotótábor a Természet Házában

November elején három napos alkotótábor volt a kisgyőri Természet házában. Az 5 fős természet iránt érdeklődő iparművészekből, természetvédőkből álló kis csapatunk azt tűzte ki célul, hogy Kisgyőr és természetes környezetének hatásait használja fel a helyszínen készülő munkáiban. A környéken csodálatos őszi napsütéses időben tett rövid túrák alkalmával mindenki bőségesen talált témát. Az őszi színek,- a sárga, piros, rozsda-  és az ihletadó környezetet valóban inspiratívan hatott. Az alkotók fantáziáját beindította a kert is, mely a késő őszi időben nem csak témát de némi  sütni valót is tartogatott. A kirándulásokon faunisztikai adatgyűjtést is végeztek. Egyik érdekesség egy pannon gyík volt, ami a hideg ellenére egy déli lejtőn került szem elé.

A résztvevők bejegyzéseiből:

“Környezeti nevelőként is sok lehetőséget látok a házban. A meteorológiai állomás – mint környezeti tényezők mérője – az alap. Hőmérséklet, széljárás, napsütéses órák száma, pára, eső stb.-ből kiindulva és figyelembe véve a kert kitettségét gyógynövények számára valóban megfelelő hely. Környezet és növényzet kapcsolatát tanulmányozhatjuk a kertben.”

“A levendula, rozmaring, katicavirág, birs és cserszömörce valóban kert hangulatot kölcsönöztek a helynek. Pedagógiai szempontból ideális hely ember és környezete harmonikus kapcsolatának szemléltetésére.”

“A ház is harmonikusan illeszkedik a kerthez és a település szerkezetéhez is. Nagyszerű hely környezeti nevelés terepi munkáihoz.”

A tábor résztvevői: Belső Angéla, Hencz Péter, Kiss Gyöngyi, Morgane Dellaforest, Turny Zoltán