Carpathian Star Way

Egyesületünk a a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Carpathian Star Way című, HUSKROUA/1901/6.1/0044 számú projekt megvalósítására 36554 Euró támogatásban részesült.
Együttműködő partnereink: Vihorlat Observatory – Vihorlatská hvezdáreň: vezető partner
Uzhhorod National University – Ужгородський національний університет
Institute of Development of Carpathian Region – Інститут розвитку Карпатського регіону
Uzhansky National Nature Park – Ужанський національний природний парк.

A program a fényszennyezés mérésére, dokumentálására és a csillagoségbolt-parkok népszerűsítésére irányul.
Ennek kapcsán terepi mérések (2X3 napos mérési kampány) és állandó mérőpont üzemeltetése (Kisgyőrben), és az eredmények valamint a fényszennyezéssel és a csillagoségbolt-parkok működésével kapcsolatos egyéb tapasztalatok konferenciákon, szemináriumokon történő megismertetés szerepel. Ezen túl projekt találkozók is lesznek. (Egy szeminárium és egy projekt találkozó házigazdái mi vagyunk).
A fényszennyezés problémáit és a csillagoségbolt parkokat a Bükki Csillagoségbolt-park környezetében 10 helyszínen információs alkalmakon előadás és távcsöves bemutató keretében ismertetjük. Ehhez két rollupot és 1000 szórólapot is készítünk. A programot 2 információs táblán is bemutatjuk (az egyik Kisgyőrben a másik Répáshután lesz kihelyezve).

A projekt honlapja: www.astrokarpaty.net

***The program Co-financed by the European Union. – PARTNERSHIP WITHOUT BORDERS***

Információs tábla, rollup, szórólap

A projekt keretében két információs táblát helyezünk el (az egyiket Kisgyőrben a másikat Répáshután). Rendezvényeinken két rollup-on mutatjuk be a projektet és a Bükki csillagoségbolt-parkot, illetve ugyanebből a célból 1000 db. magyar-angol nyelvű szórólap is készül.