Csökkentsd – használd újra – reciklálj!

Egyesületünk 2405000 Ft támogatást kapott a Földművelési Minisztérium FM-LSZF/2017-01 számú “Szelektálok” pályázatán.
A pályázat rövid összefoglalása:
Cél a hulladékcsökkentés, az újrafelhasználás és a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése különféle rendezvények szervezésével. Kiemelten a fiatalabb korosztály figyelmét tervezzük felhívni a téma fontosságára. A program során különböző helyszíneken szemléletformáló és kampány jellegű tevékenységet folytatva, a felelős, környezettudatos magatartás és gondolkodás fontosságára és a szelektív hulladékgyűjtésre hívjuk fel a figyelmet. A lakosságot a debreceni kispiacokon érjük el. Iskolai és óvodai rendezvényeken a diákok részére szervezünk környezeti nevelést, amelyet kisebb csoportok részére tanulmányi kirándulással egészítünk ki. A közreműködő tanárok részére egy workshopot szervezünk, hogy a környezetbarát szemléletet rajtuk keresztül közvetve is eljuttassuk a diákokhoz.
Fő tevékenységek:
-Kampány: 3 debreceni kispiacon 1-1 nap
-előadások, interaktív foglalkozások: 16 általános és középiskola
-kézműves foglalkozások (újrahasznosított anyagok felhasználásával): 6 óvoda
-tanulmányi kirándulás: 5 csoport részére kirándulás az AKSD szeméttelepre és a hulladékválogatóba
-workshop: a Kisgyőri Természet Házában 3 előadás és közös beszélgetés  a hulladékcsökkentés, hasznosítás, komposztálás témaköréről, a környezeti nevelési lehetőségek, tapasztalatok megosztása.
Az eseményeken a gyerekek és a résztvevők részére biztosított programok: rövid előadást követően kitölthetik/színezhetik a munkafüzetet, játékos totót tölthetnek ki, a résztvevők kis ajándékot (vászonszatyor, újrahasznosított anyagból készült toll) kapnak. E mellett  a témát bemutató leporellók osztása és rollupok kihelyezése a terv.

szelektalok.hu

Köszönjük a támogatást!

Köszönjük a támogatást!