Őrzők kiállítás

A Magyar Természetvédők Szövetsége több mint száz környezet- és természetvédő szervezet közössége. Küldetése a természet egészének védelme és a fenntartható fejlődés megvalósulásának elősegítése.

Nemzetközi szervezetekkel, kiemelten a Föld Barátai hálózattal együttműködve részt vesz nemcsak hazánk, hanem Európa természetvédelmi összefogásaiban is. Ennek az összefogásnak egyik szép példája az Őrzők – Közösen a természet védelméért- kiállítás megvalósítása is, mely a Föld Barátai aktivistáinak munkásságát mutatja be. (Bővebben a kiállításról itt lehet olvasni.)

A kiállítás február 13-19 között a Rónaőrző Természetvédelmi Egyesület szervezésében látható a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának aulájában.

A debreceni tárlat kísérő rendezvényeként február 15-én Molnár Antal, a Zöld Kör elnöke tartott előadást a természet-és madárfotózásról és bemutatta gyönyörű  madárfotóit is a Debreceni Egyetem Zöld Pont Irodájában.

Ezt követően a résztvevők kötetlen beszélgetés közben megtekintették az Őrzők kiállítást is.

Köszönjük az Európai Unió támogatását. A kiállítás tartalmáért a szervezők felelősek és az nem egyezik meg feltétlenül az Európai Unió véleményével. Az Európai Unió nem felelős az információkért.

 

Fotók: Koczka András, Szabó Tünde