HUSKROUA Pályázat – Mérések, vezető partner látogatása

2022. március 28-29: Projekt megbeszélés, vezető partner látogatása

A Vihorlat Obszervatórium részéről 3 fő (Igor Kudzej, Robert Adam és Robert Bury) tett látogatást nálunk Kisgyőrben illetve a Bükki Csillagoségbolt-parkban és az új Bükki Csillagdában. A vezető partner részt vett március 28-án éjjel fényszennyezés mérési programunkban, másnap megbeszélést tartottunk a projekt előrehaladásáról és további tennivalókról, tervekről, illetve megtekintették állandó mérőállomásunkat és egyéb beszerzéseinket, fejlesztéseinket.

2022 március 28-i mérési program

Első terepi mérési programunk során – Novák Richárd a Bükki Nemzeti Park munkatársának közreműködésével- a Bükk fennsík két helyszínén  (1.2. ) és a Bükki Csillagda tetőteraszán készítettünk panoráma fotókat és végeztünk Sky Quality Meter használatával égboltfényesség méréseket. SQM méréseink eredménye rendre 21,4-21,5 mg/arcsec2 volt.

A képek feldolgozása még folyamatban van. Alább látható a Bükki Csillagda tetőteraszáról készített – 10 fotóból összefűzött- panorámakép (Kolláth Zoltán segítségével), illetve a Bükk fennsíkon készített panorámakép (Novák Richárd segítségével) itt tekinthető meg.